protegir els ulls amb ulleres de sol

Cuida els teus ulls a l’estiu 

Generalment associem l’estiu a una època per gaudir, descansar i “carregar piles”. No obstant això, des del punt de vista oftalmològic, sol ser el període on els nostres ulls pateixen més. Això es deu a una confluència de factors com la calor intensa, la sequedat ambiental, l’excés de radiació solar o el clor de les piscines.
Ara us parlarem de quins són aquests factors i us donarem alguns consells perquè pugueu cuidar els vostres ulls durant el període estival, per evitar complicacions i poder gaudir de l’estiu sense contratemps.

L’aire condicionat

L’aire condicionat és un electrodomèstic molt útil en els mesos d’estiu i que està present a gairebé totes les cases, així com a la feina, i a altres llocs com cinemes, centres comercials, hospitals o restaurants.

El problema és que aquests aparells “refreden” l’ambient evacuant-ne la humitat i produeixen una evaporació més ràpida de la llàgrima, fet que origina problemes de sequedat ocular.

És recomanable no exposar-se directament al flux d’aire fred, ja que això accentuarà la sequedat. També es recomana a les persones que porten lents de contacte que no s’exposin moltes hores a l’aire condicionat, ja que és la causa de *conjuntivitis i d’altres problemes de la superfície ocular.

Cuidar els ulls quan ens banyem

Les piscines i altres medis aquàtics, com el mar, els rius o els llacs, contenen productes químics, gèrmens i altres substàncies que són nocives per als nostres ulls i que poden ser la causa d’infeccions o inflamacions oculars.

Us recomanem que quan us banyeu, sigui en el medi que sigui, eviteu obrir els ulls sota l’aigua. Banyar-se sense ulleres o amb lents de contacte pot generar quadres com conjuntivitis o queratitis i, en casos més greus, induir úlceres corneals.

El sol i els ulls

En els últims anys, la major part de la nostra societat s’ha conscienciat de la necessitat d’utilitzar mitjans de protecció solar per cuidar la nostra pell. No obstant això, els ulls han quedat en un segon pla. És tan important aplicar-se una crema protectora en la pell com utilitzar ulleres de sol per protegir els nostres ulls de les radiacions solars.

L’efecte del sol en els ulls és acumulatiu; és a dir, com més temps hi estiguem exposats sense la protecció adequada, major serà el dany i tindrem problemes com les conjuntivitis cròniques, desenvoluparem malalties de superfície ocular com el pterigi i la pingüècula i accelerarem la formació de cataractes o la degeneració macular associada a l’edat.

Eviteu comprar les ulleres de sol a venedors ambulants o mercats ambulants, ja que en molts casos es tracta de lents que estan tenyides, però que no disposen dels filtres protectors necessaris. El millor és que acudiu a una òptica, on els vidres estan certificats i us aconsellaran el tipus de vidre que més us convingui.

 

 

 

 

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *